Třešňová sezona je v plném proudu, takže je zpracováváme na spoustu způsobů. Už máme zavařený džem a sirup, vypeckované zamrazené na horší časy a bublaninu upečenou už několikrát. Když jsem dnes pekla bublaninu pro nás, dospěláky, nepřišlo mi fér, že by náš malý žádný třešňový dezert neměl. Takže jsem se vrhla na muffiny.
Na 6 muffinů standardní velikosti potřebujete:
- 60 g změklého másla
- polévková lžíce rýžového nebo jiného sirupu
- 1 vejce
- 90 g rýžové mouky (nebo jiné hladké)
- 0,5 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 0,5 lžičky vanilkového extraktu
- 60 ml mléka
- třešně
Máslo, sirup a vanilkový extrakt vyšlehejte v nadýchaný krém. Pak postupně přidejte vejce a mouku s míchanou s prdopečem a nakonec mléko. Vzniklé těsto rozdělte do muffinové formy s papírovými košíčky. Těsto není tekuté, do košíčků se mi nejlépe dávalo lžicí, ze které jsem ho shrábla příborovým nožem. Nakonec ho dozdobte ovocem.
Pečte 15 - 20 minut na 160°C, propečení zkontrolujte špejlí, těsto by se na ni nemělo lepit.
Dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat